Aventura noastra de 6 luni prin Asia a inceput in capitala Thailandei, in Bangkok. Un oras al contrastelor, care este incredibil de mare si de ofertant din punct de vedere turistic. Am petrecut aici o luna si o sa incercam sa venim cu o serie legata de ce am vizitat, cum am vizitat si cat ne-a costat.

O sa incep seria cu The Grand Palace, care este unul dintre cele mai importante obiective turistice din capitala, si a fost resedinta regilor Siamului din 1782 pana in 1925. 

Biletele

Se pot cumpara online sau la Palat contra sumei de 500 THB (67 lei) de persoana si sunt formate din 3 parti: prima parte este biletul la Palat. A doua parte este biletul la un spectacol numit “KHON” THAI CLASSICAL MASKED DANCE, aceasta parte este valabila 7 zile de la data achizitiei. A treia parte este un bilet la ARTS OF THE KINGDOM MUSEUM, si el valabil 7 zile de la achizitie.

*Spectacolul de dans se tine in fiecare zi la orele: 10:30, 13:00, 14:30, 16:00 si 17:30, la Sala Chalermkrung Royal Theatre. Pana la teatru exista transport gratis, din fata intrarii Palatului regal.

Ce optiuni de vizitare sunt?

Imediat dupa turnichetii de la intrare, in partea dreapta, sunt brosuri printate cu explicatii in engleza si o harta a complexului de cladiri. Alta optiune este audio guide, acesta se poate inchiria contra sumei de 200 THB (28 lei). La ora 10 dimineata este un tur ghidat in engleza, gratuit. Punctul de intalnire pentru tur este chiar la intrare, in partea stanga, dupa turnicheti.
Noi n-am mai avut rabdare sa asteptam pana la tur si am vizitat pe cont propriu, ajutandu-ne de brosura in engleza. 

Vestimentatia

La palat sunt foarte stricti cand vine vorba de imbracaminte. Nu se permite accesul in pantaloni scurti, maieuri, crop tops, bluze transparente, blugi “rupti” sau mulati, colanti sau biker shorts. Nici baietilor nu le este permis accesul in pantaloni scurti. In caz ca nu va lasa sa intrati, se gasesc la intrare magazine, unde sunt pantaloni lungi de cumparat si bluze/camasi.

In Grand Palace, se gasesc doua locuri de unde puteti cumpara apa, contra sumei de 20 THB (2.8 lei), primul este un cort, iar cel de-al doilea este o cafenea.